Wat is een melanoom?
Het melanoom is een kwaadaardige moedervlek die soms uit het niets kan ontstaan, maar vaak voortkomt uit een al langer bestaande gewone moedervlek. Melanomen kunnen op alle plaatsen van het lichaam voorkomen.
Lees verder >Hoe ontstaat een melanoom?
Overal in de huid zitten melanocyten: pigmentcellen. Soms liggen de melanocyten dicht bij elkaar in de huid en vormen ze samen een donkere pigmentvlek die we beter kennen als moedervlek.
Lees verder >Risico op een melanoom
De belangrijkste risicofactoren voor het krijgen van een melanoom zijn:
Lees verder >Lekker bakken in de zon? De prijs betaal je na je vijftigste

1 juli 2019
Bij tropische temperaturen als vandaag hebben we allerlei smoesjes om niet te hoeven smeren: ‘mijn velletje is wel wat gewend’ of ‘ach, dat is morgen bruin’. De prijs betaal je na je vijftigste, waarschuwt Maud Jansen, dermatoloog aan het Maastricht Universitair Medisch Centrum.
Lees verder >Aantal diagnoses huidkanker stijgt

07 februari 2020
Huidkanker is de meest voorkomende kankersoort in Nederland. In 2019 kregen bijna 73.000 mensen die diagnose. Daarmee stijgt huidkanker het hardst van alle kankersoorten.
Lees verder >Wereldkankerdag 4 februari - huidkanker komt steeds vaker voor

4 februari 2020
Het aantal mensen dat huidkanker krijgt is het afgelopen jaar weer gestegen. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van de Nederlandse Kankerregistratie van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) die deze week bekend zijn geworden.
Lees verder >