Aldara ™ (Imiquimod)

Imiquimod is een middel dat je eigen afweersysteem activeert om de kankercellen op te ruimen. Imiquimod werkt alleen in op de beschadigde cellen; het heeft geen effect op de gezonde huid.
Aldara is ook geregistreerd voor andere indicaties met verschillende doseerschema's.

Bij de behandeling van oppervlakkig BCC duurt de kuur 6 weken. De crème moet eenmaal per dag, 5 dagen per week op en rondom het plekje worden aangebracht. Aldara-crème wordt voorgeschreven bij kleine, oppervlakkig groeiende BCC's. Voordelen zijn dat deze behandeling thuis kan worden toegepast en dat littekenvorming zelden voorkomt.

Tijdens de behandeling zal in veel gevallen roodheid van het behandelde gebied ontstaan. Deze roodheid is een gevolg van de werking van het middel. Deze roodheid verdwijnt vanzelf nadat de behandeling is afgerond. Ga daarom zo lang door met smeren als je arts voorschrijft.

Overlevingskansen bij ernstige huidkanker sterk verbeterd

Patiënten in Nederland met ernstige huidkanker hebben hun overlevingskansen de afgelopen jaren aanmerkelijk zien verbeteren dankzij de introductie van nieuwe medicijnen. Dat blijkt uit cijfers die vandaag worden gepresenteerd op een congres in Amsterdam.