Imiquimod-crème 3,75% (Zyclara)

Imiquimod is een middel dat je eigen afweersysteem activeert om de "foute" cellen op te ruimen. Imiquimod werkt alleen in op de beschadigde cellen; het heeft geen effect op de gezonde huid. Wel kunnen andere plekjes die door de zon beschadigd zijn, maar die je nog niet met het blote oog had waargenomen, ook reageren op de behandeling met imiquimod. 

Deze behandeling met een crème kun je zelf thuis toepassen. De eerste behandeling met Zyclara bij actinische keratose duurt in totaal zes weken. De crème moet iedere dag gedurende twee weken worden aangebracht op de aangedane huid. Vervolgens is er een rustperiode van twee weken waarbij je niet hoeft te smeren. Na deze twee weken smeer je weer gedurende twee weken iedere dag. Drie maanden na het begin van de behandeling ga je naar de arts toe voor een controle.

De eigenschappen van van imiquimod-crème (Zyclara):

  • Er kan een groot oppervlak mee behandeld worden, zoals de hele schedel of het hele gezicht
  • Zowel de zichtbare als onzichtbare plekjes worden aangepakt
  • Je kunt de behandeling zelf toepassen
  • Doordat het product je eigen immuunsysteem activeert kan je je grieperig voelen tijdens de behandeling

Ga voor meer informatie over Zyclara naar www.Zyclara.nl

UV-Radar: Waarom verbrand ik vandaag wel en morgen niet?

6 augustus 2018

Bij het weerbericht staat de tegenwoordig vaak de zonkracht vermeld. Maar wat betekent deze zonkracht eigenlijk? Hoelang kan je in de zon zitten zonder dat je verbandt?

Consumentenbond test verschillende zonnebrandmiddelen

20 juli 2018

Voor de zomer van 2018 heeft de consumentenbond 15 zonnebrandsprays met beschermingsfactor SPF 30 getest. Van de 15 geteste zonnebrandsprays, scoren er 3 middelen een dikke onvoldoende, omdat ze een veel lagere bescherming bieden dan ze claimen.