Imiquimod-crème 5% (Aldara)

Imiquimod is een middel dat je eigen afweersysteem activeert om de "foute" cellen op te ruimen. Imiquimod werkt alleen in op de beschadigde cellen; het heeft geen effect op de gezonde huid. Wel kunnen andere plekjes die door de zon beschadigd zijn, maar die je nog niet met het blote oog had waargenomen, ook reageren op de behandeling met imiquimod. 

Deze behandeling met een crème kun je zelf thuis toepassen. De eerste behandeling met Aldara bij actinische keratose duurt in totaal vier weken. De crème moet 3 dagen per week, bijvoorbeeld maandag, woensdag en vrijdag, gedurende vier weken worden aangebracht op de aangedane huid. Drie maanden na het begin van de behandeling ga je naar de arts toe voor een controle.


De eigenschappen van imiquimod-crème (Aldara):

  • Zowel de zichtbare als onzichtbare plekjes worden aangepakt
  • Je kunt de behandeling zelf toepassen
  • Doordat het product je eigen immuunsysteem activeert kan je je grieperig voelen tijdens de behandeling

Wereldkankerdag 4 februari: huidkanker komt steeds vaker voor

4 februari 2020

Het aantal mensen dat huidkanker krijgt is het afgelopen jaar weer gestegen. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van de Nederlandse Kankerregistratie van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) die deze week bekend zijn geworden.

Aantal diagnoses huidkanker stijgt

07 februari 2020

Huidkanker is de meest voorkomende kankersoort in Nederland. In 2019 kregen bijna 73.000 mensen die diagnose. Daarmee stijgt huidkanker het hardst van alle kankersoorten.